Almenü
Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet
Főmenü

Köszöntő

 

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet szeretettel köszönti Önöket!

Munkánkkal igyekszünk elődeink nyomdokaiban haladni alkalmazkodva az új idők új kihívásaihoz. Továbbra is rendkívül fontosnak tartjuk a kerületünkben működő nemzetiségi intézmények és szervezetek támogatását, a német anyanyelv, a német nemzetiségi hagyományok és kultúra értékeinek megőrzését és továbbadását.

Kiemelten fontos feladatnak tekintjük a pesterzsébeti német nemzetiség érdekeinek képviseletét.

Ebben a szellemiségben képzeljük el a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet további működését.

Köszönjük bizalmukat!

Csordásné Teleki Krisztina, Örkényi Fanni Mária (elnök), Bélteczkyné Szende Hilda (elnökhelyettes), Uicz-Juhász Vivien, Főző Tamás

Testület

 


 

Pesterzsébet Polgármestereként
Szeretettel Köszöntöm a Német Nemzetiségi Önkormányzat Honlapján!

szabados_akos

Pesterzsébeten sokan tekintik feladatuknak német nemzetiség kulturális örökségének mesterfokon történő átadását és művelését, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy a múlt és a jelen biztos ismeretében bátran tekinthessünk a jövőbe. Ez a közösség megosztja másokkal a nemzetiségi kultúra értékét, minden szépségét és a benne rejlő közösségi erő lehetőségeit.

Az önkormányzat vezetése és a mindenkori képviselőtestület fontos feladatának tartja a nemzetiségek önazonosságának megőrzéséhez szükséges nevelés-oktatás biztosítását, a hagyományőrző szervezetek működésének elősegítését.

Goethe így fogalmazott: „ A legtöbb mit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak…” A család és az önkormányzatok, – köztük a nemzetiségi önkormányzat – biztosítják a gyökereket, a valahová tartozás érzését a felnövekvő generációnak, az oktatási intézmények és az ott dolgozók pedig  adják szárnyalás, repülés lehetőségét …!

Példa értékű az együttműködés Pesterzsébet Önkormányzata és a kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat között. Ez a partnerség a bizalmon, a barátságon és egymás értékeinek kölcsönös tiszteletben tartásán alapul. Köszönet a Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnökének Dr Fekete Károlynénak és munkatársainak azért az odafigyelésért, segítségnyújtásért és támogatásért, amit a német nemzetiséghez tartozó pesterzsébeti lakosokért, gyermekekért, intézményekért tesznek.

 

Tisztelettel:

Szabados Ákos
polgármester

 


 

juhasz_lajosneTisztelt Német Nemzetiségi honlap Látogató!

Üdvözlöm az új honlapot, melynek létrehozója a Pesterzsébeten működő Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Számomra, mint a nemzetiségekért felelős alpolgármesternek, valamint a lakosságnak is új információk megismerését jelenti.

Kerületünkben megalakult nemzetiségi önkormányzatok közül Dr. Fekete Károlyné elnök asszony által vezetett közösségnek nyílt alkalma arra, hogy a német nyelvet tanító oktatási intézményekkel szoros kapcsolatot építsen ki.

Pesterzsébeten óvoda, általános iskola, illetve gimnázium is működik, ahol a német nyelvtanítás mellett a nemzetiségi kultúra megismerésére, a hagyományok ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat ennek szellemében segíti, támogatja a kerületi gyermekek fejlődését.

Honlapjuk segítségével többet megtudhatunk programjaikról, jövőben tervezett céljaikról.

A Pesterzsébeti Önkormányzattal való szoros és mindig építőjellegű együttműködésük az egész kerület érdekét szolgálja. Tevékenyen részt vállalnak kerületi rendezvényeken, programokon.

Sok sikert kívánok a további eredményes munkához!

Üdvözlettel,

Juhász Lajosné
alpolgármester