Almenü
Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet
Főmenü

Köszöntő

Dr. Fekete Károlyné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének köszöntője

Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármesterének köszöntője

Juhász Lajosné, Pesterzsébet alpolgármesterének köszöntője
 
 

fekete_karolyne

A Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként szeretettel köszöntöm a honlapunkon!

Mint Ön is tudja, a magyarországi németek évszázadok óta hazánk legnagyobb nemzetiségi közösségei közé tartoznak.  Alkotó erejük, tehetségük, szorgalmuk eredményeit ott láthatjuk falvainkban, városainkban, iskoláinkban, templomokban kiemelkedő szellemi és sporteredményeinkben. Vannak olyan fiatalok, akik folytatják, megújítják a hagyományt, tovább építik a közösség kultúráját, gyarapítják a német- magyar közös örökséget, őrzik családjuk német nyelvtudását.

A magyarországi németek sok-sok nemzedéke évszázadok óta éli mindennapjait ebben a hazában. Két kultúra fonódik össze bennük egy identitássá. A nyelv mindig bölcs. Képes akár egyetlen szóval felesleges magyarázatok nélkül kifejezni a lényeget: Ugarndeutsche, csak így egyszerűen két érték egy szóban.

Célom a német önkormányzat elnökeként, hogy továbbra is sikeres és eredményes legyen a német nemzetiségi lét Pesterzsébeten.

Kérem, tekintse meg és látogassa rendszeresen honlapunkat annak érdekében, hogy Ön is megismerje munkánkat, programjainkat, Várjuk rendezvényeinken, programjainkon!

Tisztelettel:

Dr. Fekete Károlyné


 

Pesterzsébet Polgármestereként
Szeretettel Köszöntöm a Német Nemzetiségi Önkormányzat Honlapján!

szabados_akos

Pesterzsébeten sokan tekintik feladatuknak német nemzetiség kulturális örökségének mesterfokon történő átadását és művelését, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy a múlt és a jelen biztos ismeretében bátran tekinthessünk a jövőbe. Ez a közösség megosztja másokkal a nemzetiségi kultúra értékét, minden szépségét és a benne rejlő közösségi erő lehetőségeit.

Az önkormányzat vezetése és a mindenkori képviselőtestület fontos feladatának tartja a nemzetiségek önazonosságának megőrzéséhez szükséges nevelés-oktatás biztosítását, a hagyományőrző szervezetek működésének elősegítését.

Goethe így fogalmazott: „ A legtöbb mit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak…” A család és az önkormányzatok, – köztük a nemzetiségi önkormányzat – biztosítják a gyökereket, a valahová tartozás érzését a felnövekvő generációnak, az oktatási intézmények és az ott dolgozók pedig  adják szárnyalás, repülés lehetőségét …!

Példa értékű az együttműködés Pesterzsébet Önkormányzata és a kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat között. Ez a partnerség a bizalmon, a barátságon és egymás értékeinek kölcsönös tiszteletben tartásán alapul. Köszönet a Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnökének Dr Fekete Károlynénak és munkatársainak azért az odafigyelésért, segítségnyújtásért és támogatásért, amit a német nemzetiséghez tartozó pesterzsébeti lakosokért, gyermekekért, intézményekért tesznek.

 

Tisztelettel:

Szabados Ákos
polgármester

 


 

juhasz_lajosneTisztelt Német Nemzetiségi honlap Látogató!

Üdvözlöm az új honlapot, melynek létrehozója a Pesterzsébeten működő Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Számomra, mint a nemzetiségekért felelős alpolgármesternek, valamint a lakosságnak is új információk megismerését jelenti.

Kerületünkben megalakult nemzetiségi önkormányzatok közül Dr. Fekete Károlyné elnök asszony által vezetett közösségnek nyílt alkalma arra, hogy a német nyelvet tanító oktatási intézményekkel szoros kapcsolatot építsen ki.

Pesterzsébeten óvoda, általános iskola, illetve gimnázium is működik, ahol a német nyelvtanítás mellett a nemzetiségi kultúra megismerésére, a hagyományok ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat ennek szellemében segíti, támogatja a kerületi gyermekek fejlődését.

Honlapjuk segítségével többet megtudhatunk programjaikról, jövőben tervezett céljaikról.

A Pesterzsébeti Önkormányzattal való szoros és mindig építőjellegű együttműködésük az egész kerület érdekét szolgálja. Tevékenyen részt vállalnak kerületi rendezvényeken, programokon.

Sok sikert kívánok a további eredményes munkához!

Üdvözlettel,

Juhász Lajosné
alpolgármester