Almenü
Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet
Főmenü

OKTOBERFEIER

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet (NNÖP) 2021. október 9-én rendezte meg hagyományos októberi ünnepségét, az idén új nevet kapott Oktoberfeiert. Ez az ünnepség a szüreti mulatságokhoz köthető – közvetlenül a Baross Német Nemzetiségi Óvoda Teréz napi forgatagát követi.

Rendezvényünk fővédnöke Szabados Ákos polgármester úr, védnöke pedig Kovács Eszter alpolgármester asszony volt.

Maga az októberi ünnepség sok éves hagyománya az NNÖP-nek, idén viszont új formát kapott. Újdonság volt már maga a helyszín is, ebben az évben ugyanis a Csili Művelődési Központ adott helyet a rendezvénynek. Újdonság volt a zenés felvonulás is a sétáló utcában, illetve a rendezvényt záró táncház.

A műsor összeállításának fő szempontja az volt, hogy a kerületben működő német nemzetiségi intézmények megmutathassák, milyen fontos hagyományőrző munkát végeznek óvodától gimnáziumig (Baross Német Nemzetiségi Óvoda, József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium).

Külön köszönet illeti a Lajtha László Ifjúsági Fúvószenekart, akik a tőlük megszokott magas színvonalon szórakoztatták rendezvényünk közönségét.

Vendégművészként köszönthettük a pécsi Sólyom Bencét is, aki a Bőröndmesék sorozatból a Holle anyót mutatta be német nyelven.

A színpadon zajló programok mellett a kisebbek szórakoztatására volt játszóház, arcfestés, kézműves műhely.

Az ételkínálattal az eredeti, több, mint 210 éves müncheni Oktoberfestet igyekeztük megidézni: aki megéhezett, fogyaszthatott perecet, sört és bajor kolbászt.

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!