Almenü
Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet
Főmenü

Oktoberfeier 2022

2022. október 8-án ünneplőbe öltözött férfiak, nők, gyerekek, fiatalok gyülekeztek a pesterzsébeti Szent Erzsébet templomnál. Pontban fél háromkor indult el a menet, a Lajtha László Ifjúsági Fúvószenekar hangulatos indulóira vonult a tömeg a Csili Művelődési Központba.

15 órakor kezdődött aztán a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet által szervezett kulturális program. Kovács Eszter alpolgármester asszony köszöntő szavai után a Baross Német Nemzetiségi Óvoda, a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium produkcióiban gyönyörködhetett a közönség.

A délutáni program színvonalát három fantasztikus zenekar előadása is emelte: a pesterzsébeti Lajtha László Ifjúsági Fúvószenekar, a vecsési Blechkraft és a soroksári Schorokscharer Burschen csodálatos koncerttel kápráztatta el a közönséget.

A kisebbek nagy örömére a Csili előcsarnokában berendezett játszóházban lehetett felszabadultan szórakozni, a nagyobbak német nyelvű online kvízeket oldhattak meg – a legjobbaknak pedig csoki járt.

Sok lelkes érdeklődőt vonzott a 18 órakor tartott táncház és az azt követő bál is, ami méltó módon zárta rendezvényünket.