Almenü
Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet
Főmenü

Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok Napja

A szeptember 22.- én Pesterzsébet Önkormányzata által rendezett Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok Napjának az időjárás sajnos nem kedvezett. A borongós, szeles idő ellenére a rendezvény és sikeres volt, a nemzetiségek színeiben pompázó díszítés emelte a rendezvény hangulatát. A baráti beszélgetésnek és a vendéglátásnak a CSILI „B” épülete adott otthont, a fellépések az eső elálltával a színpadon valósultak meg.

Köszönjük Pesterzsébet Önkormányzatának és Juhász Lajosné nemzetiségi ügyekért felelős alpolgármesternek, hogy hagyományt teremtettek a nemzetiségek napjával, ezzel is segítve a nemzetiségek önazonosságának megőrzését, kultúrájuk átörökítését Pesterzsébeten.

A rendezvényen a nemzetiségek ízelítőt adtak kulturális életükből, hagyományaikból, nemzetiségi jellegű süteményekkel kínálták a látogatókat. Az Önkormányzat finom lebbencslevessel, lekváros süteménnyel vendégül látott minden résztvevőt és látogatót.

A rendezvényen felléptek:

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanára – Edelweis Kultúregyesület Mór Tánccsoport – URANTU Örmény Színház táncosai – POLONEZ Lengyel Néptánc Együttes, Maglódi „Kacamajka” Táncegyüttes- Ukrán Néptánc Együttes – Vajda Gipy Koncert Zenekar

A gyermekeket a látványos és hangulatos előadás mellett arcfestés, Lufi bohóc várta.

fotók: Zsarnóczky Gyula